Vi är stolta ägare till de vackra gotlandsrussen!

susaestrid11.jpg
 
Jag har den inhemska rasen GOTLANDSRUSS, som är framtidens häst från forntiden. Gotlandsrusset är en perfekt allroundponny som man både kan köra och rida, gammal som ung. Mina gotlandsruss går ute året runt på lösdrift. De kan själva välja om de vill gå in i vindskyddet och vila en regnig vinterdag eller vara ute en klar månskensnatt. Jag använder mina gotlandsruss till körning och ridning. Något år föds det föl, andra inte.
 
Mitt mål är att använda ston med en vacker exteriör med goda rörelser och sen får de gärna ha goda meriter, inte bara utställningsmässigt utan också i tävlingssammanhang. Sedan söker jag en hingst som kan matcha henne för att få fram en trevlig individ som har ett lätt och samarbetsvilligt temperament med framåtanda. Att hästarna har welshblod i sig eller inte, bryr vi oss inte om, då det en gång var bestämt att de skulle användas för rasen överlevnad. 
 
Jag avlar inte heller på någon speciell färg, men kan tänka mig att prova på hingstar ur de mest hotade hingstlinjerna för att de ska finnas kvar även i framtiden. Alla vi som har gotlandsruss har ett stort ansvar då vi i Sverige är modersland till en utrotningshotad ras. Vi arbetar tillsammans  för bevarandet av gotlandsrusset som är en del av vårt kulturarv i Sverige. Vi vill visa på gotlandsrussets alla kvalitéer, att den går att använda i alla discipliner och kan brukas av både barn och vuxna.

 

Den svenskfödda hästen ger oss:

                                                                          
Livskvalitet - Glädje - Gemenskap - Spänning - Stolthet - Avkoppling - Frihet - Tillit - Vänskap

 
Just nu i min egen russpark har jag valacken Malton 655, stona Susamarula 5179 och Cronelds Hrodny. Samt unghingsten Kjell.
 
Gotlandsruss som inte längre bor här, hittar du här! SWB som inte finns med mig längre, hittar du här!
                                                                                       ~ ~ ~

~ ~ ~
 
 
~ ~ ~
 
Om du inte är medlem i Svenska Russavelsföreningen ännu, gå i på deras hemsida och läs mer om gotlandsrusset och hur du blir medlem här!
 
 ~ ~ ~
 
Jag och Elin kör Susamarula 5179
susakors11.jpg
 
Susamarula 5179, premiering 2011
susaprem11.jpg
Jag och Dorina Spin 4746
cickidoris0807.jpg 

Välkommen

Välkommen till www.cronelds.n.nu.

Christina Croneld
070-729 29 65
Norrtälje

flagga.gif
Do you want to read on this site in English?
Now it can be done, thanks to google language tools!
Look here!

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)