Stuteriet

Vi är stolta ägare till de vackra gotlandsrussen

susaestrid11.jpg
Både skönhet och prestation,
gotlandsrusset passar varje generation!
-------------------
Jag har den inhemska rasen GOTLANDSRUSS, som är framtidens häst från forntiden. Gotlandsrusset är en perfekt allroundponny som man både kan köra och rida, gammal som ung. Mina gotlandsruss går ute året runt på lösdrift. De kan själva välja om de vill gå in i vindskyddet och vila en regnig vinterdag eller vara ute en klar månskensnatt. Jag använder mina gotlandsruss till körning och ridning. Något år föds det föl, andra inte.
 
Mitt mål är att använda ston med en vacker exteriör med goda rörelser och sen får de gärna ha goda meriter, inte bara utställningsmässigt utan också i tävlingssammanhang. Sedan söker jag en hingst som kan matcha henne för att få fram en trevlig individ som har ett lätt och samarbetsvilligt temperament med framåtanda. Att hästarna har welshblod i sig eller inte, bryr vi oss inte om, då det en gång var bestämt att de skulle användas för rasen överlevnad. 
 
Jag avlar inte heller på någon speciell färg, men kan tänka mig att prova på hingstar ur de mest hotade hingstlinjerna för att de ska finnas kvar även i framtiden. Alla vi som har gotlandsruss har ett stort ansvar då vi i Sverige är modersland till en utrotningshotad ras. Vi arbetar tillsammans  för bevarandet av gotlandsrusset som är en del av vårt kulturarv i Sverige. Vi vill visa på gotlandsrussets alla kvalitéer, att den går att använda i alla discipliner och kan brukas av både barn och vuxna.
-------------------------------------

"Shetlandsponnyn, liten men naggande god."

/dc833b33-9c9d-48bc-9c0d-e4c9bf1ad98d.jpg

Numera har jag utökat stuteriet med de underbara små minishetlandsponnyerna, en klok och stark ras med stora vackra ögon och stora hjärtan. Vem smälter inte då? I min uppfödning använder jag ston med förärvningsstarka stammar. Målsättningen är att föda upp rastypiska ponnyer med korrekta rörelser, bra temperament, god hårväxt, vackra huvuden, i varierande färger.

 

Den svenskfödda hästen ger oss:

                                                                          
Livskvalitet - Glädje - Gemenskap - Spänning - Stolthet - Avkoppling - Frihet - Tillit - Vänskap

 
Gotlandsruss som inte längre bor här, hittar du här! SWB och andra hästar som inte finns med mig längre, hittar du här!
                                                                                       ~ ~ ~

~ ~ ~
 
 
~ ~ ~
 
Om du inte är medlem i Svenska Russavelsföreningen ännu, gå i på deras hemsida och läs mer om gotlandsrusset och hur du blir medlem här!
 
 ~ ~ ~
 
Jag och Elin kör Susamarula 5179
susakors11.jpg
 
Susamarula 5179, premiering 2011
susaprem11.jpg
Jag och Dorina Spin 4746
cickidoris0807.jpg 

Välkommen

Välkommen till www.cronelds.n.nu.

Christina Croneld
christina at croneld.eu
Norrtälje

flagga.gif
Do you want to read on this site in English?
Now it can be done, thanks to google language tools!
Look here!

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)